Feest! 60ste Kinderboekenweek 

Foto:

Van 1 tot en met 12 oktober is het weer Kinderboekenweek. En dit jaar is er sprake van een jubileum, want dit jaar wordt de Kinderboekenweek voor de 60ste keer gehouden. Het motto van deze editie is dan ook: Feest!

Een mooi motto voor dit jubeljaar. Er wordt immers flink gefeest in kinderboeken: verjaardagen, Sinterklaas, Suikerfeest, schoolfeestjes enzovoort. Pippi Langkous maakt van iedere dag een feest en ook in de boeken van Toon Tellegen wordt flink gevierd. Harm de Jonge schrijft het Kinderboekenweekgeschenk van 2014. Het Prentenboek van de Kinderboekenweek is van de hand van Marit Törnqvist. 
BiblioNova heeft een mooie selectie feestboeken geselecteerd en natuurlijk kunt u in de bibliotheek ook de griffels en penselen bekijken. 
Activiteiten tijdens Kinderboekenweek
Feest! wordt er ook gevierd in de Stadsschouwburg: daar wordt op woensdag 1 oktober het Kinderboekenbal gehouden.
Daarnaast zijn er in de bibliotheek nog andere feestelijke activiteiten voor kinderen. Op zaterdag 4 oktober speelt Verteltheater RacconTella in BiblioNova Geleen om 13.30 uur de voorstelling ‘De Beroemde Boeren Beesten Band’, voor kinderen van 3+ en hun (groot)ouders. In BiblioNova Stein en Sittard zijn er leuke knutselworkshops in samenwerking met Vrije Academie ZOM. 
Op woensdag 8 oktober kunnen kinderen vanaf 5 jaar in Stein van 14.30 tot 16.00 uur onder begeleiding feestslingers maken en cupcakes versieren. In Sittard worden er op zaterdag 11 oktober Feestbeesten gemaakt, met een verhaal van Toon Tellegen als uitgangspunt. Kinderen van 4 tot 8 kunnen hier van 11.00 tot 12.30 uur hun creativiteit in kwijt.
Cookieinstellingen