Van Agt: niet anti-joods, wel voor rechtvaardigheid en vrede

Foto:

Dinsdagavond gaf oud minister-president Dries van Agt een lezing in kasteel Limbricht aan een vijftigtal toehoorders. Thema was het Israëlisch-Palestijnse conflict. 

Sinds enkele jaren maakt de jurist Van Agt zich sterk voor rechtvaardige benadering van de Palestijnse bevolking. Hij doet dat namens The Rights Forum..
van-agt-tijdens-lezing-awp-1
“The Rights Forum zet zich in voor een rechtvaardig Midden-Oosten beleid van de Nederlandse regering. Alleen als dat beleid gebaseerd is op het internationaal recht, kan Nederland effectief aan een duurzame oplossing van het Israëlisch-Palestijnse conflict bijdragen”, zo stelt Van Agt.
Van Agt wil meer aandacht voor de situatie van de Palestijnen in Israël en protesteert tegen de houding van de Israëlische regering. Tijdens zijn lezing zegt Van Agt herhaaldelijk dat hij niet anti-joods is en niet contra Israël. Als jurist verzet hij zich vooral tegen het door Israël negeren van V.N.-resoluties en uitspraken van het International Court of Justice e.d., die het beleid van Israël veroordelen. Volgens Van Agt doet Israël waar het zin in heeft, terwijl het zich gewoon aan de internationale regels zou moeten houden. 
Foto’s: © Eric Smeets Fotografie
Cookieinstellingen