Jeugdsportkampioenen gehuldigd

archieffoto
archieffoto
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

In een volle circustent van het Limburgs Kerstcircus op de schootsvelden aan de Haspelsestraat in Sittard werden zaterdagmiddag de ruim 700 jeugdsportkampioenen gehuldigd.

Alle sporters en sportteams uit de gemeente Sittard-Geleen die in 2014 kampioen werden in hun tak van sport kregen in de piste van het circus een herinneringsmedaille van de gemeente. Die werd uitgereikt door burgemeester Sjraar Cox, wethouder sportzaken Ruud Guyt en OCI-Lions handballer Luc Steins, die tussen de handbalwedstrijden van de Limburgse Handbaldagen door graag aan deze middag meewerkte. Presentator Ben Dols wreef met de vraag of Luc het verschil wist tussen hem en de 700 kampioenen nog even wat zout in de wonde van het net niet behalen van het Nederlands Kampioenschap handbal afgelopen seizoen.

Het was de zesde keer dat het evenement werd georganiseerd en met een aantal van 700 was er sprake van een record aantal jeugdsportkampioenen. De uitreiking van de medailles vond dan ook in vier grote rondes plaats, die onderling werden afgewisseld met zeer onderhoudende circusacts van de artiesten van het Limburgs Kerstcircus.

Cookieinstellingen