Bloedje spannend en glunderende koppies

De Sprookjeswinterwandeling ‘Prins zoekt Prinses’ was dit jaar nieuw op Wèntjerdruim. Deze spannende en vermakelijke sprookjes-, theater- en muziekwandeling voor kinderen tot en met 8 jaar werd een daverend succes.

De glunderende snoetjes, de soms angstige blikken, de meelevende gezichtjes en vooral heel veel pret en inleving bij de tot kaboutertjes omgetoverde wandelaartjes – in hun kielzog begeleid door opa’s, oma’s, papa’s en mama’s – gaven aan dat de wandeling bijzonder werd gewaardeerd.

Een prinsesje verlangde zo naar een prins dat zij samen met haar lakeien en alle kabouters op zoek ging naar haar gedroomde partner. Dat gaf aanleiding tot allerlei verwikkelingen, waaronder een herhaalde afwijzing door een andere prins (die van Sneeuwwitje) – die zelf ook nog eens werd afgewezen (door Doornroosje) – en soms tot angstwekkende ontmoetingen met een gemene heks en de grote boze wolf van Roodkapje. De koning ging in de tussentijd wat boodschappen doen en uiteindelijk was het toch de kikker. Het geheel werd ondersteund door live muziek.

Alle drie de sessies waren vol bezet: in totaal maakten 150 kinderen deze mooie theatrale sprookjeswandeling mee. Ze zullen er nog lang over napraten.

De wandeling kwam tot stand met medewerking van het Limburgs Huis voor de Kunsten, dat de deelnemende acteurs voor deze sprookjeswandeling selecteerde.

Cookieinstellingen