Wèntjerdruim niet meer weg te denken

Foto: Libor Bednarik

De afgelopen vier jaren heeft Sittard in december in het teken gestaan van Wèntjerdruim, een vier weken durend evenement in de aanloop naar Kerstmis en rond de jaarwisseling.

Tijdens Wèntjerdruim worden in het in winterse sferen versierde stadscentrum jaarlijks tal van activiteiten georganiseerd om meer publiek naar de binnenstad te trekken.

Diverse themawandelingen, exposities – in het Gruizenkerkje, Mariapark en Museum Het Domein, candlelight shoppingavonden met live straatconcerten, diverse kerstconcerten van Sittardse koren in St. Michielskerk en Basiliek, een miniatuurspoor, het Limburgs Kerstcircus, een reuzenrad en een overdekte ijsbaan op de Markt, diverse kerstmarkten en amusetochten langs Sittardse horecagelegenheden.

Er was dit jaar ook weer veel aandacht voor goede doelen met het ‘waffele bakke’, de wensboom en 3FM Serious Request. Er waren diverse acties van winkeliers ten bate van de Voedselbank en de Èngele van Zitterd-Gelaen en ook de L1 voedselkaravaan bezocht Wèntjerdruim.

Aan de meeste activiteiten kon gratis worden deelgenomen. Bezoekers en winkeliers reageerden ook dit jaar positief op het grote aanbod.

Nieuw dit jaar was de kerstmarkt op Cour Solanus, een bijzonder sfeervolle plek. En ook de dit jaar voor het eerst georganiseerde sprookjeswandeling voor kinderen was een groot succes. En de ijsbaan, de exposities, lantaarnwandelingen en de amusetochten werden ook dit jaar weer uitstekend bezocht.

Voorzitter Karin Reichrath van de werkgroep Wèntjerdruim: “Wèntjerdruim is niet meer weg te denken uit Sittard, het evenement leeft zowel bij de bezoekers als de ondernemers en hoort er gewoon bij. In 2015 vieren we het eerste lustrum van dit winterse evenement. We gaan van dat eerste jubileum een échte topper maken, met nóg meer sfeer in de winkelstraten, een uitbreiding van de kerstmarkt en meer.”

Cookieinstellingen