Geen MIJNhuis in Gemmakerk Sanderbout

Foto: Sittad-Geleen.nieuws.nl

Er komt géén mijnmuseum in de voormalige Gemmakerk in Sanderbout. Het initiatief van de stichting MIJNhuis Limburg heeft van het college van B&W te horen gekregen dat zij geen financiële medewerking aan het initiatief zullen verlenen.

De stichting het MIJNhuis Limburg, wilde in het leegstaande kerkgebouw in Sanderbout een mijnmuseum met sociaal maatschappelijke wijkfuncties realiseren. Het besluit van B&W is in een gesprek met de bestuursleden van de stichting toegelicht.

De stichting MIJNhuis rekent in hun exploitatie op de inkomsten van de huisvesting van sociaal maatschappelijke buurtactiviteiten en het bieden van onderdak aan de verenigingen van de buurt. Deze activiteiten vormen echter het fundament voor de nieuwe multifunctionele accommodatie (MFA) op de Anemoonstraat, waarover de gemeenteraad in oktober 2013 een besluit heeft genomen. Hoewel er veel waardering is voor de enthousiaste wijze waarop de initiatiefnemers het plan hebben voorbereid en gepresenteerd, is het niet wenselijk dat in Sanderbout twee accommodaties ontstaan voor sociaal maatschappelijke activiteiten.

In het licht van het gemeentelijke beleid om bestaande karakteristieke gebouwen in de stad te herbestemmen, wordt momenteel onderzocht of het haalbaar is om de Gemmakerk deels in te zetten als MFA. Aan de bestuursleden van de stichting MIJNhuis is dan ook voorgesteld aansluiting te zoeken bij het eventuele gemeentelijke MFA-initiatief in de Gemmakerk. De bestuursleden hebben aangegeven dat ze een leidende rol willen houden en daarom niet willen aansluiten bij het gemeentelijk initiatief. MIJNhuis gaat nu bekijken of in Geleen een alternatieve locatie gevonden kan worden voor het initiatief.

Cookieinstellingen