Foto-verslag Grote Internationale Carnavalsoptocht Sittard

Gezegend met fantastisch weer trok zondag de grote carnavalsoptocht door de straten van Sittard. In dit fotoverslag treft u bijna 500 foto’s aan.

Te verwachten thema’s waren er te over: de vorstenwissel met een knipoog naar het dagelijks werk van de vorst buiten carnavalstijd, de vele wegopbrekingen en versperringen van het afgelopen half jaar, de wmo en mantelzorg, de vervalste krekeltjes en Sittard genieten voorop, plaswinkels, de kabouter in De Baandert en kunst in het Domein, om er maar een paar te noemen.

Bijzonder verrassend was dit jaar het meelopen van een aantal Flaarisse uit Geleen, die graag ook eens op de landelijke televisie te zien wilden zijn. Helaas voor hen was er dit jaar geen cameraploeg van de nationale televisie in Sittard aanwezig die de hele optocht filmde en uitzond, al was er wel een camerateam van Nieuwsuur, dat Chocoprins Dave Ensberg volgde tijdens zijn deelname aan de (reclame-)optocht in Sittard. Ensberg, de kleinzoon van de voormalig vice-premier van Suriname, is kandidaat voor het CDA bij de komende verkiezingen voor Provinciale Staten en deelde chocoprincen uit aan de toeschouwers.

In totaal 101 nummers trokken aan het publiek voorbij voordat stadsprins Arno III in zijn fraaie prinsenwagen in beeld kwam.

Klik op de foto boven dit bericht om door het foto-album te bladeren.

Reacties

Cookieinstellingen