Zeer hoog Flaarissebezoek op carnavalszondag in Sittard

Volgens historici nooit eerder vertoond: de Opper Flaaris (Bert Lemmens), de Vice Opper Flaaris (Math Nijsten) en hun adjudant die op de ochtend van carnavalszondag op bezoek gaan in Sittard.

Men had zich niet vergist in het tijdstip van de Sittardse carnavalsoptocht, maar was nieuwsgierig geworden naar de plannen van een viertal Sittardse optochtdeelnemers.

Die nieuwsgierigheid werd gewekt toen er foto’s van onderdelen van een knippatroon op Facebook verschenen. De Flaarisse herkenden daarin onmiddellijk onderdelen van hun bekende Flaarissemutsen.

Om er helemaal zeker van te zijn dat ‘die van Zitterd’ niet al te zeer de draak gingen steken met ‘die van Gelaen’ vereerden ze het viertal zondagochtend met een bezoekje bij café Schtad Zitterd aan de Markt. En daar waren ze aangenaam verrast over de kwaliteit van de nagemaakte mutsen en de perfect verzorgde manier waarop de namaak-Flaarisse erbij liepen. Aan alle details was gedacht.

Als dank voor zoveel eer werden er royaal onderscheidingen en vaantjes uitgedeeld. Het viertal stak de draak met het feit dat de Flaarisse, in tegenstelling tot de Marotte, nog nooit in de Geleense optocht op de nationale televisie te zien waren. Dit jaar liepen ze daarom mee in Sittard: “Veer zeen d’r noe waal op… toch?”

Opper Flaaris Bert Lemmens sprak zijn waardering uit voor de manier waarop Zitterd en Gelaen elkaar tegenwoordig op een leuke en carnavaleske manier ‘aan de kleier’ gaan. Het hoge Flaarissebezoek werd in Sittard overigens zeer gewaardeerd. En het werd nog erg gezellig, zoals uit onderstaand filmpje duidelijk wordt. Naar verluidt is de optocht van Geleen zondag ondanks dit spontane bezoek toch op tijd gestart.

Reacties

Cookieinstellingen