Beveiligde truckstops dringend gewenst

Foto: beeldcitaat

Op tenminste vijf plaatsen in Limburg moeten beveiligde truckstops worden aangelegd, parkeerterreinen waar vrachtwagenchauffeurs veilig hun vrachtwagen kunnen parkeren en overnachten.

Op 26 februari ondertekenen de regio Limburg, het bedrijfsleven, politie en Rijkswaterstaat daartoe in Roermond een intentieovereenkomst, waarin zij vastleggen de aanleg van minstens vijf beveiligde truckstops zo veel mogelijk te stimuleren en te faciliteren.

Met name ’s avonds en ’s nachts blijken te weinig parkeerplaatsen voor vrachtwagens te zijn. Dit leidt tot gevaarlijke situaties. Vrachtwagenchauffeurs parkeren hun vrachtwagen op verkeersonveilige plekken, zoals de vluchtstrook van autosnelwegen of op de nabij gelegen bedrijventerreinen, zijn kwetsbaar voor ladingdieven en bovendien schieten de sanitaire voorzieningen te kort.

Om dit probleem op te lossen is de Provincie Limburg, Rijkswaterstaat, de bedrijfsleven, de organisaties EVO, TLN en ELC-Limburg, de LWV, de politie en de Limburgse gemeenten Venlo, Venray, Sittard-Geleen, Echt-Susteren en Heerlen in gesprek over een netwerk van beveiligde truckstops. Bedoeling is om meer en veilige parkeeralternatieven te bieden aan chauffeurs en het gebruik hier van te bevorderen.

Cookieinstellingen