‘Voor ons Limburg! Volkscafé’ in Merici

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Kandidaat-Statenlid Dave Ensberg (CDA) organiseert op 15 maart in Sittard een ‘Voor ons Limburg! Volkscafé’. Dít café staat niet alleen in het teken van de provinciale Statenverkiezingen van 18 maart, maar ook in het kader van Limburgse gezelligheid en muziek.

“Zoals ik de afgelopen weken in mijn verkiezingscampagne heb gedaan, wil ik ook op 15 maart politiek weer laagdrempelig, aantrekkelijk en voor de mensen, voor het volk maken”, aldus Ensberg. Eerder liep hij in drie carnavalsoptochten mee als ‘chocoprins’, presenteerde hij de verkiezingsrap ‘Voor ons Limburg!’ en lanceerde hij een eigen app voor smartphones. “Politiek en vooral provinciale politiek staat in de beleving van vele Limburgers helaas nog te ver van de mensen af. Het CDA is een brede volkspartij en ik wil als aspirant-volksvertegenwoordiger bijdragen aan een nieuwe, open vorm van politiek bedrijven. Een politiek van en voor alle Limburgers.”

Op zondag 15 maart vindt het café vanaf 11:00 uur plaats in hotel Merici, Oude Markt 25 in Sittard. De in Sittard geboren en getogen meervoudig Europees en Nederlands kampioen boksen Arnold Vanderlyde verzorgt deze zondagmorgen een enthousiasmerende inleiding. “Met Arnold spar ik geregeld over verschillende maatschappelijke en politieke vraagstukken. Zijn coaching houdt me scherp en versterkt mijn wil om te winnen. Dat gun ik anderen graag ook. Ik ben bijzonder vereerd dat deze groot kampioen en sportheld hiertoe bereid is!”, zegt Ensberg die net als Vanderlyde over Surinaamse roots beschikt. Verder treedt het Sittardse muzikale multitalent René Haustermans op en is er een muziekoptreden van rapper Michaël Gabriël. Het Limburgse Tweede Kamerlid Martijn van Helvert, in 2012 nog goed voor bijna 14.000 voorkeurstemmen, treedt op als dagvoorzitter.

Toegang tot de cafés is gratis en iedereen is van harte welkom! Bezoekers worden wél gevraagd zich vooraf aan te melden door een mail te sturen naar [email protected]. Consumpties zijn op eigen rekening.

Een dag eerder organiseert Ensberg ook een volkscafé in Montfort.

Cookieinstellingen