Aanbesteding fietsersbrug Sanderbout definitief gestart

Foto: Sittard-Geleen

De aanbesteding van de fiets-/voetgangersbrug bij Sanderbout (Spoorse Doorsnijding) is nu écht begonnen. De eerdere aanbesteding werd gestaakt wegens onduidelijkheid tussen gemeente en Prorail over de uitgangspunten.

Die onduidelijkheid is nu weggenomen en tevens is er overeenstemming over de garantstelling. Verdere vertraging wordt daarmee volgens de gemeente voorkomen.

De brug moet een verbinding bieden tussen Sportzone Limburg (sporten en studeren), Bedrijvenstad Fortuna (werken), de binnenstad en de wijken Thienbunder, Achtbunder en Sanderbout (wonen). Aan de kant van Thienbunder-Achtbunder-Sanderbout komt de brug tussen Brenstraat en Seringenstraat te liggen, aan de westzijde van het spoor tussen de Lissabonstraat en de Amsterdamstraat.

De aanbesteding sluit op 13 april aanstaande. Met de aanleg van de brug moet op 17 september worden gestart. Op 1 mei 2016 moet de fiets- en voetgangersbrug klaar zijn.

Volgens de eerste plannen had de brug er eind 2014 al moeten liggen. In november 2014 werd echter voor het eerst de aanbesteding gestart, met het doel om op 1 november van dit jaar de brug te kunnen openen. Dat wordt dus een half jaar later.

Cookieinstellingen