Derde Kennedymarswinst op rij voor Rob Tersteeg

Rob Tersteeg ruim aan kop net voorbij Wessem
Rob Tersteeg ruim aan kop net voorbij Wessem
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Zaterdagochtend gaf wethouder Ruud Guyt om 05:00 uur het startschot voor de 52e Kennedymars en daarmee kwamen 2620 wandelaars in beweging om binnen 20 uur 80 kilometer af te leggen.

Onder hen ook een groep wedstrijdlopers. De snelste van hen was ook dit jaar weer Rob Tersteeg uit Nieuwkoop. Hij schreef in een tijd van 8 uur en 39 minuten voor het derde jaar op rij de Kennedymars op zijn naam. In 2014 liep hij 18 minuten korter over dezelfde afstand. Op de vraag of hij volgend jaar een vierde zege zou proberen toe te voegen antwoordde hij negatief. “Dit was de laatste keer dat ik aan de Kennedymars heb meegedaan. Mijn specialiteit ligt op de 50 kilometer en daar wil ik me de komende tijd op richten omdat ik op die afstand ook internationale wedstrijden wil gaan lopen.”

Kort voordat Tersteeg binnenkwam kwamen ook al de eerste deelnemers aan de tien kilometer lange Minimars over de meet. Zij startten om 12:00 uur en liepen hun parcours terwijl de zon doorbrak. De deelnemers aan de Swentiboldmars en de Kennedymars hadden in de ochtend minder fraai wandelweer, al is de temperatuur prima om bij te wandelen.

Cookieinstellingen