Onzekerheid bij uitkeringsgerechtigden

Stichting Sociaal Overleg (SO) stelt vast dat er ‘veel onzekerheid en zelfs angst’ bestaat bij uitkeringsgerechtigden in Sittard-Geleen en vraagt opheldering aan het college van B&W van Sittard-Geleen.

Dat meldt 1limburg.nl zaterdag. Wethouder Astrid Verblakt heeft laten weten hierover met het SO in overleg te gaan.

De participatiewet stuit van de kant van vakbond FNV op het nodige verzet. De vakbond nodigt uitkeringsgerechtigden, die met behoud van uitkering in het kader van de participatiewet worden begeleid naar betaald werk, uit om hun klachten door te geven. Daarvoor hoeven zij geen lid van de vakbond te zijn. Tijdens door de FNV georganiseerde bijeenkomsten worden de klachten genoteerd. Ze komen er veelal op neer dat cliënten die middels de participatiewet worden ingezet niet voor hun rechten durven op te komen uit angst gekort te worden op hun uitkering. Ook bestaat bij hen veel onduidelijkheid over de geldende regels.

De FNV protesteert al drie jaar tegen werken zonder loon, want dat is waar de Participatiewet in de ogen van de bond op neerkomt. De bond vindt dat de participatiewet in veel gemeenten wordt gebruikt om te kunnen bezuinigen op uitkeringen.

Cookieinstellingen