Stimuleringsregeling prikkelt te weinig

archieffoto
archieffoto
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Sinds twee jaar geleden de Stimuleringsregeling verbeteren winkelpuien en reclame-uitingen winkels van kracht werd hebben slechts 9 ondernemer van de regeling gebruik gemaakt. Dat meldt 1Limburg.nl.

De regeling is bedoeld om eigenaar/verhuurders in de beide stadscentra te stimuleren hun winkelpuien en gevelreclames te verbeteren.

De subsidie is vastgesteld voor het verwijderen van een bestaande reclame; het aanpassen van de pui aan het gewenste beeld; het weghalen van een luifel; het weghalen van een dicht rolluik en voor het weghalen van een dicht rolluik en dat te vervangen door een doorzichtig rolluik aan de binnenzijde.

De subsidie die eigenaar/verhuurders kunnen krijgen bedraagt 75% van de kosten tot een maximumbedrag van € 10.000 inclusief btw. Na voltooiing van de werkzaamheden moeten reclame en pui voldoen aan de redelijke eisen van welstand (reclamebeleid). Voor de periode 2013-2015 is er maximaal € 225.000 subsidiegeld beschikbaar (subsidieplafond). Van dat bedrag is ruim meer dan de helft niet gebruikt.

Cookieinstellingen