Lokaal Belang gaat op in GOB

10 apr 2015, 14:48 Nieuws
jigmcrctzy8z57b7u1fys5hc9 nieuwe raad
De politieke groeperingen GOB (Geloofwaardig, Open en Betrouwbaar) en Lokaal Belang hebben onlangs besloten om te komen tot samenwerking op korte termijn en samengaan op langere termijn.
Lokaal Belang heeft één raadszetel, die wordt bezet door Fred den Rooijen, die tijdens de verkiezingen in 2014 op de lijst stond voor de Stadspartij. Na de verkiezingen viel de Stadspartij uiteen tot een eenmansfractie: John Hanbeukers stapte als eerste over naar het CDA. Korte tijd later volgden Wil Krekels en Fred den Rooijen, om in eerste instantie samen verder te gaan met de nieuwe partij Lokaal Belang. Na de vakantieperiode stapte Krekels over naar het CDA. Den Rooijen heeft nu uiteindelijk gekozen voor politieke groepering GOB.
Het samengaan heeft tot doel om bij de raadsverkiezingen in 2018 gezamenlijk aan deze verkiezingen deel te nemen. Op korte termijn zal tussen beide partijen overleg plaatsvinden inzake de standpunten over maatschappelijke thema’s en relevante raadsvoorstellen. Op langere termijn zal gezamenlijk fractieoverleg plaatsvinden.
Beide politieke groeperingen zijn van mening dat door samenwerking en samengaan de belangen van de inwoners, bedrijven en instellingen van Sittard-Geleen het beste gewaarborgd zijn, zo laten zij in een gezamenlijk persbericht weten.