Fors lagere staf in hoger beroep voor Gelener die ex bedreigde

Foto: VWAmFot [CC BY-SA 3.0]

Het gerechtshof in Den Bosch heeft in hoger beroep een man uit Geleen veroordeeld tot 27 maanden celstraf, waarvan 6 voorwaardelijk.

Hij kreeg die straf voor doodsbedreiging met een pistool en mishandeling van zijn ex-vrouw; vanwege schuld aan zwaar lichamelijk letsel van zijn huidige partner en voor verboden wapenbezit.

Dat is aanzienlijk minder dan de straf waartoe hij in maart 2014 door de rechtbank in Middelburg werd veroordeeld: 10 jaar gevangenisstraf wegens poging tot moord. De poging mislukte omdat het meegebrachte wapen – een omgebouwd alarmpistool – tot twee maal toe weigerde. De ex-vrouw van verdachte verklaarde dat zij twee keer een klik heeft gehoord toe verdachte het wapen op haar gericht hield. Hij gaf daarna de vrouw een klap met het wapen en vertrok. Later verwondde hij per ongeluk zijn vriendin toen hij het wapen wilde demonteren en weggooien. Het wapen ging af waardoor zijn vriendin in haar rug werd geraakt. De Gelener had al een strafblad vanwege twee eerdere gevallen van huiselijk geweld.

Het gerechtshof in Den Bosch heropende vervolgens de zaak omdat men vond dat extra onderzoek nodig was met betrekking tot het gebruikte wapen. Daarvoor werd een forensisch wapenexpert ingeschakeld. Op grond van zijn verklaring was de rechter er niet van overtuigd dat verdachte de trekker heeft overgehaald. Daarmee was er geen sprake meer van poging tot moord, waardoor de strafeis aanmerkelijk lager uitkwam.

Cookieinstellingen