Girlsday in Limburg!

Meisjes en techniek bij Zuyd Hogeschool
Meisjes en techniek bij Zuyd Hogeschool
Foto: Zuyd Hogeschool

Op donderdag 23 april 2015 geeft minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Jet Bussemaker samen met 100 meisjes uit het basis- en voortgezet onderwijs het startsein voor de landelijke Girlsday.

Op deze dag openen honderden bedrijven en instellingen hun deuren voor meisjes van 10-15 jaar. Het is één van de activiteiten om meer meisjes in Nederland ertoe te bewegen te kiezen voor bètavakken, techniek en ICT. Ook in Limburg is het Girlsday, 23 april: ongeveer negentig meisjes van 2 havo/atheneum en gymnasium van het Connect College in Echt bezoeken de faculteiten ICT en Bèta Sciences and Technology van Zuyd Hogeschool om kennis te maken met de wereld van de techniek.

Het aantal vrouwelijke instromers in bèta- en technische opleidingen is de afgelopen jaren gestegen, maar het tekort aan goed opgeleide bèta’s, technici en ICT’ers is zeker nog niet opgelost. Steeds meer bedrijven zien het nut ervan in om meisjes vroeg te interesseren voor techniek. Dat kan afgeleid worden uit het grote aantal bedrijven dat haar deuren openzet tijdens Girlsday 2015.

Girlsday in Limburg: nieuwe techniek vraagt meer soft skills
Waarom doet Zuyd Hogeschool mee aan Girlsday? Marlou Koelman, adviseur Marketing en Communicatie van de faculteit ICT en Bèta Sciences and Technology: “Techniek en ICT zijn echt niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Iedereen maakt er bewust of onbewust gebruik van. Het werkveld vraagt naar technici met meer gevoel voor soft skills. Daarom is het belangrijk meer meisjes voor techniek en ICT te interesseren. Techniek is creatief en leuk en helpt bij het oplossen van veel maatschappelijke vraagstukken”.

Cookieinstellingen