Let op: Oranjedienstregeling NS rond Koningsdag

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Op zondagavond 26 en op Koningsdag maandag 27 april hanteert NS de Oranjedienstregeling. Dat merkt ook de reiziger in Limburg die richting Randstad wil, zo laat reizigersvereniging Rover weten.

Dat betekent onder meer dat er dan geen intercity rechtstreeks naar Amsterdam Centraal zal rijden, alle intercitytreinen vanuit Maastricht rijden dan namelijk naar Amsterdam Schiphol en vertrekken een kwartier later dan gebruikelijk.

De intercity Heerlen – Schiphol rijdt niet verder dan Sittard, waar reizigers moeten overstappen op de trein uit Maastricht. Die komt kort na de trein uit Heerlen aan in Sittard en stopt op het aangrenzende perron, zodat de overstap comfortabel plaats kan vinden.

Om in hartje Amsterdam van de trein te kunnen stappen moet er vervolgens worden overgestapt in Eindhoven (kwartiertje wachttijd) of op Utrecht Centraal.

De sprinter Heerlen-Sittard v.v. kent op Koningsdag ook andere vertrek- en aankomsttijden en reizigers voor de intercity in noordelijke richting begeven zich in Sittard van spoor 2a naar spoor 1. Zij hebben hiervoor 7 minuten de tijd. Overigens rijdt vermelde sprinter op deze feestdag ieder half uur.

Voor passagiers reizende in zuidelijke richting geldt dat de intercity Schiphol-Maastricht, welke in Sittard aankomt op spoor 3, aldaar aansluit op de sprinter naar Heerlen welke van spoor 2a vertrekt. Ook de intercity naar het zuiden rijdt op het traject Utrecht Centraal – Maastricht op andere tijden dan dat u gewend bent.

De sprinter Roermond-Maastricht Randwyck v.v heeft op 27 april Eindhoven als begin- en eindpunt en stopt op alle tussengelegen stations. De sprinter vertrekt in Sittard in noordelijke richting om -.04u en -.34u van spoor 2B. Komende uit Eindhoven komt de sprinter in Sittard aan op spoor 3a en wel om -.29u en -.59u. Zes minuten na aankomst van deze trein vertrekt van spoor 20 de IC naar Heerlen.

Slechte aansluiting op Veoliatreinen
Door de gewijzigde tijden van de intercitytreinen en de sprinters op het traject Heerlen-Sittard ontstaat op Koningsdag in Heerlen een slechte aansluiting op de Veoliatreinen naar en vanuit Kerkrade.

Maar ook inwoners uit Voerendaal en Klimmen-Ransdaal zullen in Heerlen hun aansluitende intercity naar Sittard deze dag verloren zien gaan en moeten derhalve 21 minuten wachten op de eerstvolgende trein naar Sittard. Bovendien moeten zij zich van spoor 1 naar spoor 4 begeven vanwaar de sprinter zal vertrekken.

» Raadpleeg voordat u op reis gaat de reisplanner van NS op www.ns.nl.

Cookieinstellingen