‘Goudknuffelaars’ botsen op politieauto en ontkomen

Foto: Ramon Vasconcellos (CC BY-SA 2.0)

Afgelopen week achtervolgde de politie in Nieuwstadt de auto van een aantal goudknuffelaars. Daarbij kwam het tot een aanrijding tussen de politieauto en de auto van de verdachten.

Die gingen er vervolgens met hoge snelheid vandoor richting Selfkant. Omdat zeer hoge snelheden werden gehaald besloot de politie de achtervolging omwille van de veiligheid van andere weggebruikers af te breken.

» ‘Goudknuffelaars’ weer op dievenpad

Er is door de politie herhaaldelijk gewaarschuwd voor goudknuffelaars. Momenteel zijn de criminele gauwdieven actief in Midden-Limburg en in het Belgische grensgebied. Ze spreken een voorbijganger aan en vragen bijvoorbeeld de weg naar het ziekenhuis. Nadat ze uitleg hebben gehad, doen ze de behulpzame passant ‘als bedankje’ een ketting of ring om. Als deze vervolgens de gift weigert, nemen de oplichters hun ‘cadeautjes’ weer terug, maar weten dan meteen ook de sieraden van het slachtoffer te stelen.

Volgens een woordvoerder van de politie gaan de oplichters zeer geraffineerd te werk en hebben de slachtoffers – doorgaans ouderen – pas later in de gaten dat ze hun eigen sieraden kwijt zijn.

Cookieinstellingen