Lau G. wilde hoger beroep na zijn dood

Lau G., die zelfmoord pleegde kort na zijn veroordeling tot een levenslange gevangenisstraf, heeft een aantal afscheidsbrieven geschreven. In een daarvan – de brief aan zijn advocaat – vroeg hij om na zijn dood in hoger beroep te gaan.

Wanneer uit dat hoger beroep een schadevergoeding zou vrijkomen dan zou die aan zijn zoon Roy moeten gaan. Heuvelmans bevestigde dinsdag berichten hierover in Dagblad De Limburger/Limburgs Dagblad.

Hoger beroep is echter niet mogelijk, omdat de zaak eindigt door de dood van G., zei Heuvelmans. De 53-jarige G. pleegde in de nacht van donderdag op vrijdag zelfmoord in de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught. Hij schreef ook afscheidsbrieven aan rechtbank, zijn moeder, partner, ex-vrouw en zijn zoon Roy, aldus Heuvelmans.

De raadsman wil verder dat een dagboek dat G. over zijn ervaringen in de EBI schreef, boven water komt, aan zijn zoon Roy wordt gegeven en gepubliceerd wordt.

Heuvelmans, die samen met advocaat Geert-Jan Knoops de verdediging op zich nam van G., heeft justitie gevraagd via een rechtshulpverzoek mogelijk te maken dat zoon Roy bij de crematie van zijn vader kan zijn. Roy zit in een Spaanse cel op verdenking van hennepteelt. De crematie zou uiterlijk volgende week dinsdag moeten plaatsvinden, aldus Heuvelmans.

De rechtbank veroordeelde G. donderdag tot levenslange gevangenisstraf wegens de moord op Fouad Bendella en Karim Fourkour in Venray in 2006.

Cookieinstellingen