Politie-inval Oirsbeek was bij pand BMC

Foto: beeldcitaat Google maps

Het pand aan de Provinciale Weg in Oirsbeek dat afgelopen nacht onderwerp van een polite-inval en doorzoeking was, is het pand waarvan wordt vermoed dat daar Bandidos Motor Club zijn intrek wil nemen.

Er werden twee mannen gearresteerd. De actie van de politie had te maken met de aanpak van Outlaw Motorcycle Gangs (OMG), motorclubs die volgens de politie te linken zijn aan allerlei criminele activiteiten.

Het onderzoek was onder meer gericht op de “mogelijke aanwezigheid van wapens”, aldus de politie. Die werden bij de doorzoeking niet aangetroffen. De twee gearresteerde mannen zijn vervolgens in de loop van de nacht in vrijheid gesteld.

Verder werden woensdagavond controles uitgevoerd bij verkeersknooppunten in de omgeving van Sittard-Geleen, “om ernstige verstoringen van de openbare orde te voorkomen”.

Vorige maand liet de gemeente Schinnen een onderzoek instellen na signalen dat een afdeling van motorclub Bandidos zich zou willen vestigen in een pand aan de Provincialeweg Zuid in Oirsbeek.

Op het adres staat BMC geregistreerd. BMC staat in dit geval voor Behoud Motor Cultuur, waarvan een ex-Hells Angel voorzitter is. Dat geldt overigens ook voor Bandidos Motor Club: ook daarvan is een ex-Hells Angel voorzitter.

Dossier: Motorclubs
Cookieinstellingen