Week van de Amateurkunst

Foto: Week van de Amateurkunst

Al vijf jaar wordt door heel Nederland De Week van de Amateurkunst georganiseerd. Dit jaar organiseert De Domijnen deze week in Sittard-Geleen. Op zaterdag 30 mei presenteert Joes Boonen de grote landelijke opening op de Markt in Sittard. De week duurt tot en met zondag 7 juni.

Samen met muziekgezelschappen, singer-songwriter, dans, gedichten, en beeldende kunst staat er van 12:45 tot 15:00 uur een geweldig programma op de planken. Hét aanstormend cabaretduo Yentl en De Boer geeft een korte voorstelling. Ook wordt de Gouden C uitgereikt. Deze prijs is voor een project dat door het Fonds voor Cultuurparticipatie wordt ondersteund.

Een kleine delegatie, waarbij iedereen zich kan aansluiten, maakt na de opening een korte wandeling door de stad. Bij verschillende locaties ziet u amateurkunstenaars aan het werk. Na de landelijke opening bruist Sittard-Geleen de hele week van de culturele activiteiten. Muziekverenigingen, dansgroepen, beeldende kunstenaars en iedereen die met amateurkunst bezig is zet de deuren open.

» Kijk op www.wak2015.nl voor alle deelnemers, tijden en locaties.

Cookieinstellingen