Ook inval op kampje Geleen

Bij de grote politie-actie die is gericht op leden van motorclub Bandidos is ook een inval gedaan op een woonwagenkampje in Geleen.

Op het kamp zijn gevaarlijke stoffen aangetroffen, die mogelijk worden gebruikt voor de productie van drugs. De technische recherche doet onderzoek.

Aanleiding voor deze actiedag is een langlopend onderzoek naar criminele activiteiten. Een groot deel van de aangehouden personen is lid van de Outlaw Motorcycle Gang (OMG) Bandidos.

Behalve invallen in Geleen, Nieuwstadt en Oirsbeek zijn er ook op andere plaatsen invallen geweest. Daarover wil hoofdofficier van justitie Roger Bos geen mededelingen doen, zo valt te beluisteren in een interview door L1.

Verwacht wordt dat de doorzoekingen van de panden nog de rest van de dag in beslag zullen nemen.

De aanpak van OMG’s heeft een hoge prioriteit voor de politie, gemeente en Openbaar Ministerie. “Leden zijn op grote schaal betrokken bij criminele en/of ondermijnende activiteiten op het gebied van onder meer wapens, drugs en intimidatie. Hierbij wordt door de betrokken partners gekeken naar de meest effectieve werkwijze; dit kan zowel bestuurlijk, strafrechtelijk of anderszins zijn,” zo laat de politie op haar website weten.

Dossier: Motorclubs
Cookieinstellingen