Aanpassing werkzaamheden Rijksweg Noord Sittard

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Omdat de levering van de Chinese trottoirbanden voor de Rijksweg Noord in Sittard is vertraagd wordt de uitvoeringsvolgorde van de werkzaamheden tussen De Wissel en De Ligne aangepast.

Werkzaamheden Rijksweg Noord Sittard gewijzigd
Momenteel wordt hard gewerkt om de Rijksweg Noord tussen Ligne en de rotonde klaar te krijgen voor de bouwvak. In verband met onverwachte omstandigheden, moeten we de geplande werkzaamheden in een andere volgorde uitvoeren.

Hoe het was gepland
Er wordt nu gewerkt aan de Rijksweg Noord tussen de huisnummers 76 en 122. Hier is onder andere het riool aangelegd en zijn kabels en leidingen omgelegd. Het was de bedoeling om vervolgens het trottoir, fietspad, groenstrook, inritten en parkeerplaatsen aan te leggen. En na het aanleggen van de eerste lagen asfalt op dezelfde manier te werk te gaan tussen de oneven huisnummers 47 en 87.

Wat is er aan de hand?
Helaas is er een onverwachte en grote vertraging opgetreden in de levering van de trottoirbanden vanuit China. Om ervoor te zorgen dat de aannemer toch door kan werken, moeten we bovenstaande planning veranderen. Zodat alle werkzaamheden toch nog voor de bouwvak klaar zijn.

Wat gaan we doen?
Concreet betekent dit, dat aanstaande dinsdag asfalt wordt aangebracht op de gereed liggende fundering. Dan kan het verkeer vanaf woensdag weer over het nieuwe asfalt rijden en kunnen we de weg aan de kant van de oneven huisnummers openbreken.

Wat merkt u hiervan?
De parkeerplaatsen aan de kant van de even huisnummers zijn voorlopig nog niet klaar. Om ervoor te zorgen dat aanwonenden in de tussentijd toch hun auto kwijt kunnen, komt er naast het asfalt voldoende funderingsmateriaal waarop ze kunnen parkeren. Natuurlijk doen we er alles aan om de toegangen tot woningen en bedrijven optimaal bereikbaar te houden.

Vragen?
Met vragen kunt u terecht bij dhr. J. Verbruggen, uitvoerder van BLM, tel. 06-2001 0371.

Cookieinstellingen