Café Dug-Out mag niet open

05 jun 2015, 14:45 Nieuws
cafe dug out
De rechter heeft burgemeester Sjraar Cox van Sittard-Geleen vandaag in het gelijk gesteld wat betreft de sluiting van café Dug-Out.
Het café kwam begin mei negatief in het nieuws omdat er een vechtpartij tussen leden van diverse motorbendes had plaatsgevonden. Bandidos vielen op donderdag 7 mei de in het café aanwezige leden van de Red Devils en een lid van Hells Angels aan. Tijdens de vechtpartij werd ook een schot gelost.
Daarop besloot burgemeester Sjraar Cox om het café voor de periode van drie maanden te sluiten. Hij kondigde tevens aan dat de gemeente zou onderzoeken of er mogelijkheden bestonden om de vergunning in te trekken.
De eigenaresse van het café had tegen de sluiting een kort geding aangespannen. Ze voerde aan dat zij slachtoffer was in deze zaak, omdat ze al vaker was bedreigd door de Bandidos en daarvan ook aangifte had gedaan. De naam van haar partner, die lid is van de Hells Angels, staat eveneens op de exploitatievergunning. Hij wordt ervan verdacht het schot te hebben gelost.
De rechter vond echter dat er sprake was van een ernstig incident, waarvan een "reële dreiging van verstoring van de openbare orde uitgaat." Verder achtte de rechter de kans op herhaling groot. Het café blijft dus gesloten.