Kritiek ondernemers op btw-plannen kabinet

Foto: CC0 Public Domain

Het kabinet wil af van het lage btw-tarief van zes procent. Alleen voor primaire levensmiddelen blijft het lage tarief van kracht.

Ondernemers hebben al felle protesten laten horen tegen het plan voor btw-verhoging. Door de verhoging worden immers veel producten en diensten duurder. Het lage btw-tarief voor verbouwingen gaat definitief terug naar 21 procent.

MKB-Nederland vindt de plannen van het kabinet om het lage btw-tarief te schrappen voor alles behalve de eerste levensbehoeften “Absoluut onaanvaardbaar”. MKB-voorzitter Michaël van Straalen: “Het is een dolksteek in de rug voor die vele duizenden ondernemers die de crisis hebben overleefd en nu net weer een beetje overeind krabbelen”.

Volgens het kabinet komt de verhoging van de btw terug in de vorm van lagere inkomstenbelastingen. De belastingplannen voorzien verder in een lastenverlichting van 5 miljard euro. Dat zou een gemiddeld huishouden met één of twee werkenden per jaar een voordeel van 800 euro opleveren. Bronnen rond het overleg over een belastinghervorming bevestigen berichtgeving daarover in het NOS Journaal.

Bron: Novum

Cookieinstellingen