Veel winkels zaterdag eerder dicht wegens hitte

Vanwege de extreme hitte heeft een aantal ondernemers in de stad besloten om zaterdag hun zaak al om 14:00 uur te sluiten. Door de fikse warmte is er slechts weinig publiek op de been om inkopen te doen.

Desgevraagd laat het Centrummanagement van Sittard weten te adviseren om de winkels zaterdag, ondanks de hitte, op de normale tijd, dus om 17:00 uur, te sluiten. Klanten verwachten dat en er is te weinig tijd om de afwijkende sluitingstijd goed te communiceren. “Je zou bepaald geen goede reclame voor je zaak en je winkelstad maken wanneer een klant, bijvoorbeeld uit Maaseik, naar Sittard komt gereden om vervolgens voor een gesloten deur te staan.”

Het merendeel van de winkels is zaterdag wel tot 17:00 uur open.

Davey Nieuwendijk van Centrummanagement Geleen laat weten dat er een mail is verstuurd aan alle ondernemers in het centrum van Geleen, waarin wordt medegedeeld dat de gemeente (niet het Centrummanagement) heeft besloten om de weekmarkt in Geleen aanstaande zaterdag vanwege de hitte niet tot 17:00 uur, maar tot 14:00 uur te laten duren.

Daarop heeft hij een aantal reacties van winkeliers ontvangen die aangeven om te overwegen om die dag ook om 14:00 uur de zaak te sluiten. Volgens Nieuwendijk zou het bestuur van de Centrummanagement Geleen eenzelfde advies geven als Centrummanagement Sittard: open blijven tot de normale tijd. “Maar het staat elke ondernemer natuurlijk vrij om dat zelf te bepalen.”

Cookieinstellingen