Fietsfoutparkeerders opgelet: handhavingsactie gemeente

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

In 2013 werd de nieuwe, verdiept aangelegde tweelaags fietsenstalling naast het NS-station in Sittard in gebruik genomen. Desondanks blijven veel mensen die met de fiets naar het station komen hun rijwiel parkeren op plekken waar dat niet meer is toegestaan.

De gemeente wil dat gedrag veranderen en start daarom vanaf 6 juli met een handhavingsactie om de vele fout geparkeerde fietsen in het stationsgebied van Sittard te verwijderen.

De actie begint met een waarschuwingsweek. Vanaf 13 juli worden fout geparkeerde fietsen daadwerkelijk verwijderd uit het gebied.

Deze fietsen kunnen vervolgens door de rechtmatige eigenaar, tegen betaling van 20 euro, worden opgehaald bij de opslag aan de Parklaan 4 in Sittard. Het doel van deze aanpak is om verrommeling van het gebied en fietsdiefstal tegen te gaan en te voorkomen dat er gevaarlijke situaties ontstaan.

Momenteel staan er elke dag zo’n 40 tot 50 fietsen fout geparkeerd, voornamelijk aan de noordzijde, bij de hoofdingang van het stationsgebouw.

Als de gemeente een fout geparkeerde fiets meeneemt, wordt deze 13 weken opgeslagen. Tijdens deze periode kan de rechtmatige eigenaar, op vertoon van een legitimatiebewijs en een passende fietssleutel, zijn fiets ophalen. Als de 13 weken zijn verlopen, dan wordt de fiets via het Fietsherstelproject gerepareerd en verkocht aan gedupeerden van fietsendiefstal.

Mensen die hun fiets niet terugvinden bij de opslag van fout geparkeerde fietsen zijn waarschijnlijk doelwit geworden van fietsdiefstal. Zij worden aangeraden aangifte te doen bij de politie via www.politie.nl/aangifte of bij het dichtstbijzijnde politiebureau (Stationsplein 18 in Sittard).

Cookieinstellingen