Ook protest tegen alternatieve locatie Moveoo

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Er zijn opnieuw protesten te horen tegen de locatiekeuze voor de huisvesting van een twaalftal cliënten van Moveoo.

Moveoo verzorgt – in opdracht van de gemeente – het begeleid wonen van kwetsbare mensen met een verleden op het terrein van verslavings- en psychiatrische problematiek. Een aantal van de cliënten van Moveoo is gehuisvest in Watersley.

De huurovereenkomst loopt daar echter af en wordt niet meer verlengd. Moveoo is derhalve gedwongen uit te zien naar een andere locatie. De gemeente stelde voor om de cliënten onder te brengen in een leegstaand pand aan de Molenweg, dat eigendom is van de gemeente.

De gemeente had dat pand zonder meer kunnen toewijzen. Maar aangezien in de omgeving diverse kindgerichte activiteiten plaatsvinden – het stadsspeelbos en scouting Sint Jozef liggen ook aan de Molenweg – en vanwege de nabijheid van zorgboerderij de Ophovenerhof, besloot de gemeente die partijen en een aantal omwonenden uit te nodigen voor een informatiebijeenkomst in mei.

Die avond werd door de aanwezigen vooral aangegrepen om protesten tegen de huisvestingsplannen aan de Molenweg te laten horen. De gemeente gaf aan gezocht te hebben naar alternatieve locaties, maar ook dat die toen niet voorhanden waren.

Nadat Moveoo wat meer tijd kreeg voor het vinden van nieuwe huisvesting is het klooster Agnetenberg aan de Plakstraat in beeld gekomen als alternatieve huisvestingslocatie. Het klooster is eigendom van woningcorporatie Vitaal Wonen, die binnenkort gaat fuseren met ZOwonen. De corporatie gaat het niet-monumentale deel van het klooster aan Moveoo verhuren. Daarin zijn momenteel nog handballers gehuisvest, maar die verhuizen binnenkort naar het Watersley Sport & Talent Park.

Vanuit de omgeving van deze alternatieve locatie aan de Plakstraat worden nu ook protesten gehoord. Het wijkplatform gaat hierover binnenkort in gesprek met wethouder Leon Geilen. Men stoort zich vooral aan het feit dat de gemeente geen informatiebijeenkomst heeft belegd, zoals in mei rond de Molenweg wel gebeurde.

Volgens een woordvoerder van de gemeente is een informatiebijeenkomst nu echter niet aan de orde. De gemeente is immers geen eigenaar van het klooster en er vinden structureel geen kindgerichte activiteiten in de directe omgeving plaats.

Cookieinstellingen