Banketbakkerij Martens eerste Hofleverancier in Beek

Foto: CC0 Public Domain

Banketbakkerij Martens in Beek is vandaag benoemd tot ‘Hofleverancier’ en is daarmee de eerste onderneming in de gemeente Beek die de titel mag voeren.

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander heeft besloten het Recht tot het voeren van het Koninklijk Wapen “Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier” te verlenen aan Brood- en Banketbakkerij P.A.S. Martens bij gelegenheid van het 150-jarig bestaan van deze onderneming. Gouverneur Theo Bovens overhandigde vandaag de oorkonde die bij dit Predicaat hoort aan de directie van deze bakkerij.

De richtlijnen om in aanmerking te komen voor het mogen voeren van het Predicaat ‘Hofleverancier’ vereisen onder meer dat de onderneming minimaal 100 jaar bestaat en in de branche of bedrijfstak een eerste of vooraanstaande plaats in de regio inneemt.

Jan Martens was in 1864 de grondlegger van het bedrijf. Hij vestigde zich als suikerbakker in Beek. Al snel gaat Jan Martens zich ook richten op het bakken van brood. Vier generaties Martens zijn in de onderneming werkzaam geweest; het echtpaar Pierre en Toos Martens tot drie jaar geleden. In 2012 neemt Tim Geven, al vele jaren werkzaam in de bakkerij, samen met zijn vrouw Gwen het bedrijf over. Brood- en Banketbakkerij Martens staat bekend om zijn specialiteiten als de ‘Koek van Dinant’, witte speculaas en het ‘Veldmikske’.

Cookieinstellingen