Einde aan chronische burenruzie

Foto: Beeldcitaat Google maps

Van een gewone burenruzie kun je niet meer spreken wanneer na tien jaar de gemeente eraan te pas moet komen om middels een gedwongen verhuizing het probleem op te lossen.

Al tien jaar lang lag een aantal buren op de Dorpstraat in Guttecoven zodanig met elkaar overhoop dat twee van de drie betrokken families vanaf de publieke tribune tijdens de raadsvergadering in juni een luid protest lieten horen. Er werd zelfs een website gebouwd om de urgentie van de situatie beter bij de autoriteiten door te laten dringen.

Het College van B&W heeft laten weten dat ondanks al haar inspanningen en die van de kant van de Politie en het Openbaar Ministerie, PIW, maatschappelijk werk etcetera is gebleken dat er geen enkel zicht was op een duurzame oplossing. Er bestond een steeds grote wordend gevaar voor verdere escalatie van het probleem.

Om die escalatie te voorkomen heeft het College van Burgemeester en Wethouders besloten om over te gaan tot aankoop van een van de woningen, namelijk die aan de Dorpstraat 17. Met de aankoop van het pand is een bedrag van 209.000 euro gemoeid. De bewoners van het pand zijn inmiddels naar elders verhuisd. Het College verwacht dat hierdoor de verhoudingen in de Dorpstraat weer normaliseren.

Cookieinstellingen