Haaknaald als injectiespuit voor leprabestrijding

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Een mooie haak-actie voor leprabestrijding: u kunt er op vrijdag 2 oktober tussen 13:00 en 15:30 uur aan meedoen bij Wollstreet in Sittard.

Kort voor Dierendag worden daar rode katers gehaakt naar het voorbeeld van de bekende rode kater uit de strip Jan, Jans en de kinderen van tekenaar Jan Kruis.

Jan Kruis is ambassadeur van de Leprastichting. Om aandacht te vragen voor deze verminkende vergeten ziekte tekende hij twee avonturen waarin de bekende stripfamilie in aanraking komt met leprapatiënten.

‘Dendennis’ heeft op basis van de rode kater van Jan Kruis een gehaakte kat ontworpen en die is het middelpunt van een fondsenwervingsactie van de Leprastichting, een actie waarop Sandra Nohlmans letterlijk graag inhaakt door iedereen uit te nodigen om bij haar in de zaak rode katers te komen haken. Voorwaarde voor deelname is dat de kater voor 10 euro aan iemand anders wordt verkocht en dat dat bedrag ten goede komt aan de Leprastichting. Zelf kopen/doneren mag natuurlijk ook.

Sandra: “Het materiaal wordt gratis ter beschikking gesteld door een van onze leveranciers, Wollstreet zorgt voor een haakjuf en koffie of thee met iets lekkers erbij. Enige basiskennis van haken is wel gewenst.”

Geen tijd om mee te haken, maar wel geïnteresseerd in het patroon? “Dat kun je voor vijf euro bij Wollstreet kopen. Wij zorgen dat dit geld bij de Leprastichting terechtkomt”, verzekert Sandra ons.

Cookieinstellingen