Studeren in Sittard is kiezen voor kwaliteit

Foto: HH

Studeren in Sittard is zo gek nog niet. Vijf lerarenopleidingen van Fontys staan met het kwaliteitszegel ‘TOP opleiding’ vermeld in de HBO keuzegids 2016.

De lerarenopleiding natuurkunde, wiskunde, Nederlands en techniek en de opleiding docent pedagogiek hebben allemaal dat kwaliteitszegel verdiend.

In het onderzoek van weekblad Elsevier staat Fontys Hogeschool Pedagogiek Sittard bovenaan de ranking. Ook uit de HBO keuzegids 2016 blijkt dat deze pedagogiekopleiding in Sittard goed scoort.

Mannenbeleid
Een ander aspect dat in de keuzegids naar voren komt is dat de opleiding pedagogiek iets meer mannelijke studenten heeft dan de andere pedagogiekopleidingen in het land. Dat komt waarschijnlijk door het mannenbeleid dat bij de pedagogiekopleiding in Sittard sinds twee jaar wordt gevolgd om in het werkveld de balans terug te brengen in de verhouding man/vrouw. Het werkveld heeft behoefte aan meer mannelijke werknemers en de opleiding is daarmee aan het werk gegaan.

Wie zelf de kwaliteit van Fontys Hogeschool in Sittard wil onderzoeken is op 21 november van 09:30 tot 14:30 uur welkom op de open dag.

Cookieinstellingen