Drie dagen BlueGrass Beeg 2015

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Voor het derde jaar op rij alweer – dit jaar van 16 tot en met 18 oktober – organiseert Stichting Autivriendelijk Limburg het BlueGrass Beeg festival in Grevenbicht. De organisatie kan opnieuween schitterende line-up presenteren.

Het festival zal ook dit jaar weer prikkelvriendelijk georganiseerd worden en op die manier rekening houden met bezoekers en ook vrijwilligers die een autisme beperking en/of andere chronische beperking hebben. Dit gebeurt echter op een zodanige manier dat mensen met en zonder beperking, zonder stempel, met elkaar samen kunnen genieten van prachtige muziek. Dat kan zowel als vrijwilliger en als bezoeker.

Programma BlueGrass Beeg 2015

Vrijdagavond 16 oktober
Openingsavond in het Podiumkerkje in Grevenbicht met de De Borderline Breakdown Band, een Bluegrass band met muzikanten uit België en Nederland.

Het aantal plaatsen in het Podiumkerkje is beperkt, dus reserveren is gewenst. Het Podiumkerkje ligt aan de Heilig Kruisstraat 30 in Grevenbicht. De deuren gaan om 19:30 uur open, de entree bedraagt 5 euro.

Zaterdag 17 oktober
Om 11:30 uur gaan de deuren op van gemeenschapshoes Oos Hoes aan de Schoolstraat 2 in Grevenbicht. De entree bedraagt 10 euro.
De line-up bestaat uit

  • Flinthill (Nederland),
  • The Dirt Road Music Band (Nederland),
  • The Blue Grass Destroyers (Polen),
  • The Blue Grass Boogiemen (Nederland),
  • Stringtime (Nederland),
  • RUR (Tsjechië),
  • Hayde (Noorwegen) en Blue Maxx (België).

Behalve live optredens zijn er een aantal workshops georganiseerd. BlueMaxx uit België verzorgt een niet te missen close Harmony beleving en RUR uit Tsjechië trekt maar liefst 2 uur uit voor inschrijvers bij hun workshop. Verder is er ruime mogelijkheid om te jammen dus laat je instrument zeker niet thuis. Op de aangegeven plaatsen in en om het gebouw heen zijn de mogelijkheden ruim aanwezig. Tenslotte is er zaterdag ook een Tradeshow, een indoor-markt met
Strictly Country Records, Thijs van der Harst met Moustach Guitars, Wim van de Weg met Banjo’s zowel gebruikt als nieuw en Boetzkes Snaarinstrumenten.

Zondag 18 oktober
Het traditionele Blueshoppen op de zondagochtend vindt vanaf 10:00 uur plaats bij B&B De Horisserweerd, Rondstaai 20 in Grevenbicht.

Bezoekers kunnen overnachten op een eenvoudige camping ter hoogte van Ruitersweg 2 in Grevenbicht. De camping is vanaf vrijdagmiddag geopend en de route erheen is bewijzerd. Meer informatie vindt u op onderstaande internetadressen.

Informatie en reserveringen
» Robert Guffens – [email protected] / Martijn van den Berg – [email protected] 
» Facebookpagina BluegrassBeeg
» www.stichtingautivriendelijklimburg.nl
» www.bluegrassbeeg.com

Cookieinstellingen