Glossy Fernando vanaf 15 oktober te koop

Foto: Rik van Mulken

De ‘Fernando’ ligt komende week vanaf 15 oktober in de winkels. De opbrengst van dit magazine over hoop, liefde en vechten komt grotendeels ten goede aan de bestrijding van de spierziekte ALS.

Het idee om een glossy uit te brengen over de door de spierziekte ALS getroffen ex-profvoetballer Fernando Ricksen lijkt een logische stap na het succes van Vechtlust, de door Vincent de Vries geschreven geautoriseerde biografie. Ricksen begon en eindigde zijn carrière bij Fortuna Sittard. Hij speelde bij AZ, Glasgow Rangers en Zenit St. Petersburg en kwam ook een aantal keren uit voor Oranje. Hij kende vele successen, maar evenzovele dieptepunten, die uitvoerig in Vechtlust staan beschreven. Het boek werd een bestseller en ook de Engelse vertaling, Fighting Spirit, kende hoge verkoopcijfers.

In ‘Fernando’ spreken bijna 50 bekende Nederlanders en een Belg – velen afkomstig uit de sportwereld – zich uit over vaak gevoelige onderwerpen. Niet alleen de trainers van de traditionele topclubs geven acte de présence – Frank de Boer van Ajax, Giovanni van Bronckhorst van Feyenoord en Phillip Cocu van PSV – maar ook iconen als Johan Cruijff en Willem van Hanegem. Wesley Sneijder en Rafael van der Vaart ontbreken evenmin.

Verder zijn er boeiende interviews met onder anderen Katja Schuurman, Lauren Verster, Fajah Lourens, Herman Brusselmans, Johan Derksen, Candy Dulfer en Gerard Ekdom. Matthijs van Nieuwkerk laat van zich horen met een verrassende column.

Het blad wordt uitgegeven door VCT Media, telt 180 pagina’s en kost €7,50.

Cookieinstellingen