USG neemt aandelen EdeA over van RWE/Essent

Foto: NED2011 (YXY) [CC BY 3.0]

EdeA is per 1 november een volledige dochter van USG. Het bedrijf heeft de aandelen van RWE/Essent, dat de helft van de aandelen van EdeA bezat, overgenomen.

Dat meldt Chemelot op zijn website. EdeA levert stoom, elektriciteit, perslucht, meetlucht, stikstof, kanaal- en bluswater, demiwater en condensaat, drinkwater, natronloog en aardgas aan op Chemelot gevestigde bedrijven. Er werken ongeveer 225 mensen.

EdeA blijft juridisch bestaan als 100% dochter van USG. USG zal als bedrijfsnaam gaan gelden voor alle activiteiten van deze onderneming.

De meeste activiteiten van EdeA gaan onder de vlag van USG door, met uitzondering van de diensten die de WKC-Swentibold levert, deze blijven bij RWE/Essent.

Jos Visser is per 1 november, naast directeur USG, tevens directeur EdeA. Hij neemt deze laatste rol over van Ludo Kroon. Per genoemde datum is Ludo Kroon benoemd als clustermanager van de WKC-Swentibold en de WKC Inesco in Antwerpen.

USG en RWE/Essent hebben gezamenlijk deze strategische keuze gemaakt, omdat het beide partijen de mogelijkheid biedt om te focussen op hun kernactiviteiten. Voor de leveranciers en relaties van EdeA en de klanten van USG verandert er niets.

Cookieinstellingen