Ook derde memoriebos is vol

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Aan de Molenaarlaan, vlakbij het kleine Mariakapelletje op de Kollenberg, worden aanstaande zaterdag tussen 09:00 en 14:00 uur de laatste 45 eiken en beuken geplant in het daar vorig jaar aangelegde derde memoriebos.

De drie memoriebossen zijn een initiatief van de Stichting Behoud Kollenberg. De bomen worden geplant bij gelegenheid van een bijzondere gebeurtenis zoals geboorte van kind of kleinkind, huwelijk, overlijden, bedrijfsjubileum. Meerdere boomplanters strooien rond de boom de as uit van hun dierbare.

Het zullen zaterdag de laatste bomen zijn die op de Kollenberg geplant worden omdat anders het open en glooiend karakter van de Kollenberg verloren gaat. De aanplant vindt plaats in samenwerking met de Stichting Natuurmonumenten die ook garant staat voor het onderhoud van het Memoriebos in de toekomst.

De Stichting Behoud Kollenberg plant zelf zaterdag een boom voor de onlangs op 58 jarige leeftijd overleden Peter Boudewijn, die zich als bestuurslid van de stichting vele jaren heeft ingezet voor het behoud van dit prachtig groengebied. Onlangs heeft het bestuur 4 nieuwe leden benoemd zodat er alle vertrouwen is in een groene toekomst voor de Sittardse Kollenberg.

Cookieinstellingen