Langs het water in Nederland

Foto: Michiel1972 [CC-BY-SA-3.0]

Op donderdag 28 januari organiseren IVN Sittard-Geleen en IVN Munstergeleen de lezing ‘Langs het water in mooie beelden dwars door Nederland’.

Spreker is Ria van Mourik. Zij fietste in 2001 de Oeverlandenroute, van Schoorl (in Noord-Holland) naar Maastricht. Een fietstocht langs de oevers van rivieren, kanalen, slootjes, plassen en meren dwars door Nederland, steeds langs het water in al zijn vormen. Wat groeit daar allemaal? Hoe kwam dat water daar?

Ria van Mourik heeft iets met water, ze woonde ‘langs het water’ en zo’n 100 meter van de rivier de Lek. Ze speelde langs het water en bekeek wat daar groeide. Ze fietste over de dijk. Nog altijd boeit het landschap van de grote rivieren haar, maar ook de kleine rivieren en beekjes zijn leuk om beter te bekijken. Daarbij ontbrak de camera niet.

Natuurliefhebbers kunnen bij deze lezing genieten van mooie beelden van water, dieren en planten. Ook de liefhebbers van mooie landschappen en cultuur komen aan hun trekken. Daarbij kan Ria op een boeiende manier over haar ervaringen praten en weet zij interessante details helder over te brengen.

Plaats: IVN Trefcentrum, Molenstraat 42, Geleen. De lezing begint om 20:00 uur en is ook voor niet-IVN-leden vrij toegankelijk.

Cookieinstellingen