Bestrijding roekenoverlast gestart

Bestrijding roekenoverlast
Bestrijding roekenoverlast
Foto: Sittard-Geleen

Met ingang van vandaag probeert de gemeente Sittard-Geleen de roekenoverlast in de stad actief tegen te gaan.

Op de Dr. Nolenslaan in Sittard werd gestart met het verwijderen van verschillende nesten en ook op andere plekken worden maatregelen genomen om de overlast binnen de bebouwde kom tegen te gaan.

Omdat de roek een beschermde diersoort is, mag deze niet zomaar verjaagd worden. De gemeente heeft daarom vorig jaar een roekenbeschermingsplan opgesteld. Hierin staan de maatregelen om de roekenoverlast te verminderen.

De ontheffing die nodig is om roeken te mogen verjagen is inmiddels binnen. Tot aan het begin van het broedseizoen worden nesten verwijderd en wordt geprobeerd de roeken met geluidsignalen en lichtflitsen te verjagen. “Ook bekijken we waar de roeken zich naartoe verplaatsen om te voorkomen dat deze opnieuw overlast veroorzaken”, aldus wethouder Leon Geilen (o.a. Leefomgeving). “Roeken laten zich jammer genoeg niet zomaar verjagen. Het duurt vaak jaren voordat de maatregelen definitief effect hebben.”

De gemeente gaat onder meer op de Dr. Nolenslaan, Ehrensteinstraat en Ruijs de Beerenbrouckstraat in Sittard en de Meidoornstraat in Geleen aan de slag om de roekenoverlast te verminderen.

Foto: Op 27 meter hoogte werden vandaag de eerste roekennesten verwijderd door wethouder Leon Geilen.

Cookieinstellingen