Consumptiepenningen: blauw rundje – same is sjoonder

Foto: HH

Met de Raoze kwam vorig jaar een einde aan de Krekeltjes – zo heetten de consumptiepenningen waarmee tijdens carnaval in alle kroegen op de Markt in Sittard betaald kon worden.

Omdat een onverlaat tijdens het scholierencarnaval van 2014 valse Krekeltjes in omloop had gebracht besloten de horecaondernemers van de Markt om jaarlijks nieuwe consumptiepenningen te laten maken.

Dit jaar heten de penningen Same is sjoonder en zijn ze blauw van kleur. Vrijdagmiddag werden de penningen bij café Ich en Dich op de Markt door de Stichting Horecaondernemers Markt Sittard gepresenteerd aan stadsprins Sander I, vorst Marot Frits I en wethouder Noël Lebens.

De voorverkoop van de penningen – er zijn er 250.000 gemaakt – start zaterdag 30 januari. U kunt ze voor €2,25 per stuk kopen bij café Schtad Zitterd, hotel De Limbourg, café De Gats en café Ich & Dich. De penningen zijn geldig van zondag 31 januari tot en met (as)woensdag 10 februari 2016. Met carnaval zijn de penningen te koop bij een aantal verkooploketten op de Markt.

Op de foto: Jolanda Hameleers van de Stichting Horecaondernemers Markt heeft zojuist de nieuwe consumptiepenning gepresenteerd aan stadsprins Sander I, vorst Marot Frits I en wethouder Noël Lebens.

Dossier: Carnaval
Cookieinstellingen