BsGW wil in Roermond blijven

Het nieuwe kantoor van Belastingsamenwerking Gemeenten en Waterschappen Limburg (BsGW) komt niet naar Sittard-Geleen.

Het bestuur van BsGW heeft laten weten dat men vast wil houden aan het voornemen voor herhuisvesting in Roermond.

Het kantoor moet uit de huidige huisvesting vertrekken, omdat die wordt overgenomen door het Waterschap Limburg, de nieuwe waterschapsorganisatie die ontstaat uit de fusie tussen de waterschappen Peel en Maasvallei en Roer en Overmaas.

Door de opheffing van waterschap Roer en Overmaas verdwijnt de zoveelste overheidsorganisatie uit Sittard-Geleen. Eerder verdwenen al het kantongerecht, de Kamer van Koophandel, een kantoor van RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) en de GGD Zuid-Limburg. Om die reden zou het gemeentebestuur graag zien dat BsGW zich in Sittard-Geleen gaat vestigen en niet in Roermond en weet zich daarbij verzekerd van steun van Maastricht, Heerlen en nog 6 andere Zuid-Limburgse gemeenten. Sittard-Geleen beschikt over een aantal geschikte locaties voor huisvesting van BsGW.

Momenteel wordt onderzocht of de kosten van herhuisvesting van BsGW in Roermond binnen het daarvoor geldende budget mogelijk zijn, zo melden de Limburgse kranten. Vooralsnog is niet bekend of en welke actie Sittard-Geleen zal ondernemen wanneer zou blijken dat herhuisvesting van BsGW in Roermond niet binnen het gestelde budget mogelijk is.

Cookieinstellingen