'Sjees langs de kafees!' voor jongeren (18-25 jaar)

07 feb 2016, 23:45 Nieuws
de kup mit vastelaovend priesvaenkes
De 'Sjees langs de kafees!' is een initiatief van stadscarnavalsvereniging De Marotte Zitterd voor jongeren tussen 18 en 25 jaar op carnavalsmaandag 8 en -dinsdag 9 februari.
Het is een project opgezet voor en door de jeugd in samenwerking met een aantal horecaondernemers in Sittard. Het laat jongeren op een laagdrempelige manier kennis maken met verschillende manieren van vastelaovend vieren en beleven.
Fikse korting
Op vertoon van een alcoholbandje en ID bij de centrale verkooppunten voor consumptiemunten op de Markt te Sittard, kunnen ze een speciale bonnenkaart kopen met 10 consumpties. Het pakket wordt aan een studentikoze prijs van 18 euro verkocht, maar liefst 40 cent korting per consumptie dus!
Door de 'Sjees' komen jongeren niet alleen in de bekende jongeren cafés, maar ook in de oud-Sittardse bruine cafés, voor ieder wat wils dus! Zo ervaren ze hoe op verschillende manieren vastelaovend wordt gevierd.
De deelnemende cafés van de 'Sjees langs de kafees!' 2016 zijn: Hollande, Ernesto's, Bloem, De Buren, Schtad Zitterd, Ich & Dich, De Kup, 't Sjterfhoes, 't Duvelke en Tapas.
z sjees kafees ab