Deel carnavalsactiviteiten afgelast

Foto: webcamsittard.nl

De optochten in de kleine kernen van de gemeente mogen doorgaan, maar windgevoelige voertuigen en objecten zijn vandaag taboe.

Dat betekent dat prinsenwagens en andere praalwagens vandaag in hun stalling zullen moeten blijven staan. Deze beslissing is het resultaat van het overleg tussen de Zuid-Limburgse gemeenten en de Veiligheidsregio, dat vanochtend plaats heeft gevonden.

Kinderoptocht Geleen afgelast
De Flaarisse van Geleen hebben vanwege de weersvoorspellingen – regen, wind en zeer harde windstoten – al laten weten dat de kinderoptocht vandaag niet doorgaat. In de Geleense kinderoptocht rijdt elk jaar een vijftal prinsenwagens mee met de jeugdprinsen van de vijf Geleense carnavalsverenigingen, maar die mogen vandaag dus niet de weg op.

De Flaarisse verplaatsen de optocht daarom naar de Hanenhof, waar aansluitend de prijsuitreiking en een gezellig feest wordt gehouden. Vanaf 14:11 uur is iedereen daar van harte welkom.

Tröötekonkoer niet afgeblazen
Het voor maandag geplande Tröötekonkoer in de binnenstad van Sittard gaat gewoon door, maar er kan omwille van de veiligheid géén gebruik worden gemaakt van de podia.

Cookieinstellingen