Stoffelijk overschot gevonden bij Stevensweert

Foto: © Anke Hendrix

De politie heeft donderdagmiddag tijdens de zoekactie naar sporen van de vermiste Andy de Heus bij een visvijver in Stevensweert een stoffelijk overschot aangetroffen.

Het lichaam zal worden geborgen en bij nader onderzoek in het laboratorium zal de identiteit worden vastgesteld. Het onderzoeksteam houdt er ernstig rekening mee dat het gaat om de vermiste Andy de Heus.

Dinsdag startte de politie met een zoekactie waarbij onder andere politieboten met sonarapparatuur en speurhonden werden ingezet in Stevensweert. Woensdag sloegen de honden aan op een bepaalde locatie, waarna er enkele interessante zaken werden aangetroffen. Donderdagochtend is de Forensische Opsporing samen met experts van het NFI gestart met een technisch onderzoek. Daarbij werd het stoffelijk overschot gevonden.

De destijds 30-jarige Andy de Heus verdween spoorloos in december 2012 nadat hij in Limbricht een vriend had bezocht. Een dag later werd in het Belgische Meeuwen-Gruitrode zijn auto uitgebrand teruggevonden. Het onderzoek liep dood en in februari 2013 schaalde de politie het onderzoeksteam af.

Nadat nieuwe informatie was binnengekomen heropende de politie eind 2015 het onderzoek. Een grote zoekactie op een bungalowpark in Stevensweert leverde niets op. Dit jaar werden in deze zaak twee vrouwen aangehouden. Eerst werd een vrouw uit Kinrooi opgepakt in Stevensweert, later werd ook een vrouw uit Sittard aangehouden en verhoord. Beiden werden na enige tijd vrijgelaten, maar zijn nog steeds verdachten in deze zaak.

Cookieinstellingen