Gemeente wil gronden bij Sportzone Limburg verwerven

Foto: HH

Het College van B&W stelt de gemeenteraad voor om de gronden, die nodig zijn voor de realisatie van de veilige wieleromgeving (VWO), over te nemen van Meulen Projectontwikkeling.

De Sportzone Limburg is een gezamenlijk beleid van de provincie Limburg en de gemeente Sittard-Geleen. Waar tot eind 2014 de provincie de trekker was, is de nieuwe coalitie van de provincie van mening dat de gemeente het voortouw moet nemen bij de organische ontwikkeling van de sportzone. Dit betekent dat de door de provincie Limburg aangegane verplichtingen met Meulen Projectontwikkeling BV door de gemeente Sittard-Geleen overgenomen dienen te worden.

Om die reden doet het College van B&W de gemeenteraad het voorstel om de bedoelde gronden over te nemen. De grondverwervingskosten bedragen afgerond 2,4 miljoen euro, waarvan de provincie bijna 1,7 miljoen voor haar rekening neemt. Daarnaast wil men ook de gronden aan de achterzijde van het stadion langs de Madridstraat (0,9 miljoen euro) en het parkeerterrein Parijsboulevard (0,36 miljoen euro) aankopen.

De grond is nodig voor de doorontwikkeling van Sportzone 2.0, waarvan de inrichting van een veilige wieleromgeving deel uitmaakt.

Cookieinstellingen