Geen culturele stoet tijdens Oogstdankfeesten 2016

Oogstkoningin 2015 - Saskia Tolen
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

De organisatie van de Oogstdankfeesten in Berg aan de Maas laat weten dat de feesten in 2016 anders van opzet zullen zijn dan de afgelopen jaren gebruikelijk was.

Zo zal de traditionele culturele stoet dit jaar niet plaatsvinden, omdat er op dit moment geen geschikte locatie voorhanden is waar de praalwagens kunnen worden gebouwd. Een aantal andere tradities en activiteiten, die onlosmakelijk met de Oogstdankfeesten verbonden zijn, gaan wel gewoon door.

Locatie nieuwe loods
Het zoeken naar een geschikte locatie voor de loods, waar de praalwagens voor de traditionele culturele stoet gebouwd worden, heeft meer tijd in beslag genomen dan aanvankelijk verwacht. De gemeenteraad heeft in februari ingestemd met de bouw van een loods gelegen aan de Louisegroeveweg tussen Berg aan de Maas en Urmond. Deze loods zal niet op tijd klaar zijn om de praalwagens voor de Oogstdankfeesten in augustus gereed te hebben.

Culturele invulling
De Oogstdankfeesten staan in de regio bekend om het hoogwaardig cultureel programma, met name in de culturele stoet. Niet voor niets zijn de Oogstdankfeesten vorig jaar op de Nationale Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed geplaatst.
De tijd die nu nog rest om een representatieve en kwalitatieve invulling te geven aan de culturele stoet is te kort.

Programma 2016
Wat vast staat, is dat het programma in het feestpaviljoen doorgaat. Ook het traditioneel Bergs Sjtroattheater en de middag voor zieken, gehandicapten en senioren komen in het programma terug. Over de verdere invulling van het programma is de organisatie op dit moment nog in overleg.

Overbrugging
Uitgangspunt is dat dit jaar een ‘overbruggings-jaar’ is en in 2017 de Oogstdankfeesten weer een volledig cultureel programma, inclusief een schitterende stoet op zondag, kan presenteren.

'

Reacties

article
75636
De organisatie van de Oogstdankfeesten in Berg aan de Maas laat weten dat de feesten
https://sittard-geleen.nieuws.nl/nieuws/20160316/geen-culturele-stoet-tijdens-oogstdankfeesten-2016/
2016-03-16T17:35:39+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/305/2015/08/23202455/saskia-tolen.jpg
Berg aan de Maas, culturele stoet, Oogstdankfeesten
Nieuws