Leerlingen Graaf Huyn College gaan naar Zuid-Afrika

Foto: CC0 via Pixabay

Deze zomer gaan 31 jongeren van het Graaf Huyn College in Geleen een interculturele stage volgen in Zuid-Afrika. Dit doen zij in samenwerking met de stichting Global Exploration.

Deze stichting organiseert reizen naar ontwikkelingslanden, zoals Peru, China, Tanzania en dit jaar dus naar Zuid-Afrika. Tijdens deze stage leren de deelnemers dat er cultuurverschillen zijn en dat mensen over de hele wereld anders zijn. Ook steken de leerlingen de handen uit de mouwen en gaan zij de mensen daar helpen met bijvoorbeeld het opknappen van een sportveld of het planten van bomen.

Ze gaan kennismaken met leeftijdsgenootjes en de cultuur in Zuid-Afrika en zullen in groepen presentaties houden over de gezondheid, sport en educatie, natuur en cultuur in Nederland. Ook gaan ze het Kinderfonds Mama’s bezoeken. Dit zijn vrouwen die kinderen verzorgen waarvan de ouders dit niet kunnen vanwege bijvoorbeeld armoede of een te jonge leeftijd. Verder zullen ze verschillende scholen en weeshuizen en andere instellingen bezoeken.

Om dit alles waar te kunnen maken is natuurlijk veel geld nodig. Elke leerling moet 1800 euro sponsorgeld zien op te halen door middel van acties, activiteiten en sponsoren. Er zijn al veel acties geweest zoals het verkopen van wafels, cakejes en appelflappen, benefietconcerten of andere feesten, sponsordiners en nog veel meer. Al veel geld is binnen, maar het benodigde totaalbedrag is nog niet bij elkaar.

Daarom vindt op zaterdag 16 april aanstaande een actie plaats. De leerlingen staan dan, als groep, van 11:00 uur tot 13:30 uur op de zaterdagmarkt in Geleen. Hier zullen dan diverse leuke activiteiten plaatsvinden die georganiseerd zijn door de leerlingen zelf. Er kunnen Oudhollandse spellen gespeeld worden, bezoekers kunnen zich laten schminken, er kunnen leuke creaties gekocht worden, er zijn levende standbeelden te zien, men kan genieten van muziek en een foto laten maken bij de speciale fotomuur. Al het geld dat met deze activiteiten wordt opgehaald gaat volledig naar de spaarpot voor deze ongetwijfeld onvergetelijke reis.

De leerlingen van het Graaf Huyn College hopen dat het druk zal worden tijdens de markt op zaterdag 16 april en dat veel bezoekers bereid zijn een bijdrage te leveren aan het behalen van het benodigde reisgeld.

Cookieinstellingen