Sittard-Geleense Uitdaging maatschappelijk betrokken

V.l.n.r. Irene Leentjes, Freek Cuypers (vz), Marcel van Pol (secr.), Anita Janssen (penn.)
V.l.n.r. Irene Leentjes, Freek Cuypers (vz), Marcel van Pol (secr.), Anita Janssen (penn.)
Foto: HH

Maandagmiddag 11 april 2016 vond in het SLIMhuis in Sittard onder grote belangstelling de kick-off plaats van de Sittard-Geleense Uitdaging, een initiatief dat een match wil realiseren tussen vragen van maatschappelijke organisaties en mogelijkheden van het bedrijfsleven.

De Sittard-Geleense Uitdaging bemiddelt in vraag en aanbod van Materialen (spullen), Menskracht (kennis, kunde, extra handen) en Middelen. Hulpvragen van maatschappelijke organisaties worden voorgelegd aan een Matchgroep, die bestaat uit lokale ondernemers.

Elke aanvraag om hulp of ondersteuning vanuit maatschappelijke organisaties wordt bekeken. Of het nu gaat om meubilair, financieel, organisatorisch of bestuurlijk advies of hulp bij het inzaaien van een moestuin, de matchgroep gaat de uitdaging aan om bedrijven te vinden die daadwerkelijk iets met de vraag kunnen en willen doen. Alle matches vinden plaats met gesloten beurs.

Lokale Uitdagingen verbinden het lokale bedrijfsleven, stichtingen, verenigingen, overheid en scholen om de samenleving te versterken! De Nederlandse Uitdaging verbindt en ondersteunt deze Uitdagingen. Om lokaal kracht bij te zetten zorgt de Nederlandse Uitdaging dat kennis/ervaring en netwerk landelijk gedeeld kan worden om lokaal mensen te bewegen.

Notaris Ton Moonen leest de oprichtingsakte voor.
Notaris Ton Moonen leest de oprichtingsakte voor.

De vandaag officieel opgerichte stichting Sittard-Geleense Uitdaging is inmiddels het 44e lokale uitdagingsinitiatief in Nederland. De stichting wordt bestuurd door voorzitter Freek Cuypers (Microz), secretaris Marcel van Pol (van Lansschot Bankiers), bestuurslid Irene Leentjes (Libra Recruitment) en penningmeester Anita Janssen (BPV Accountants). De oprichtingsakte werd verzorgd door notaris Ton Moonen uit Sittard.

Het bestuur van de Sittard-Geleense Uitdaging mag rekenen op inbreng van de Adviesgroep, die bestaat uit de Gemeente Sittard-Geleen, het SLIMhuis, een vertegenwoordiging van de maatschappelijke organisaties en een vertegenwoordiging van de Sittard-Geleense Uitdaging.

De Matchgroup, die gaat bepalen hoe aan de vraag van de maatschappelijke organisaties kan worden voldaan, bestaat uit ‘oude rotten’ en ‘jonge honden’ uit de volgende bedrijven: Schoonmaakbedrijf Jansen, Café Schtad Zitterd, Meiden van Sittard, Microz BV, Rabobank Westelijke Mijnstreek en Vrienden in Ondernemen.

Behalve de oprichting van de stichting werd vandaag ook de website van de Sittard-Geleense Uitdaging gelanceerd. Daarop worden aanvragen, aanbiedingen en matches gepubliceerd.

» Sittard-Geleense Uitdaging

sittard-geleense-uitdaging

In Roermond kennen ze de Uitdaging al. Daar werden afgelopen jaar 156 matches gerealiseerd, die een maatschappelijke waarde van om en nabij de 143 duizend euro vertegenwoordigden. De Uitdaging kan ook in Sittard-Geleen een mooie katalysator voor maatschappelijk betrokken ondernemen worden.

Cookieinstellingen