De komende storm in de financiële wereld

Foto: CC0 Public Domain via Pixabay

Op vrijdag 20 mei 2016 wordt Martijn Zoet geïnaugureerd tot lector Optimaliseren Kennisintensieve Bedrijfsprocessen bij Zuyd Hogeschool.

In zijn rede zal hij ingaan op het oog van de orkaan waarin de financiële op dit moment verkeert. De komende storm is, aldus Zoet, is opgebouwd uit twee elementen die de financiële wereld gaan opschudden, te weten de versnellende digitale transformatie en de steeds grotere en complexer wordende wet- en regelgeving.

Boekhoudschandalen, directieleden die een gevangenisstraf van 25 jaar uitzitten, burgers en klanten die het zat zijn om op dezelfde vraag vier verschillende antwoorden te krijgen: het zijn slechts enkele voorbeelden van organisaties die de grip verloren zijn. Hoe komt dat toch allemaal en wat meer is: wat doe je eraan?

Organisaties zijn in constante tweestrijd. Aan de ene kant willen ze meer flexibiliteit en minder regels, maar aan de andere kant willen ze de bedrijfsrisco’s beperken. Het is belangrijk om hierin de juiste balans te vinden en een wendbare organisatie te creëren. Organisaties zijn bovendien niet vrij in de manier waarop ze producten en diensten leveren: ze zijn onder meer gebonden aan de eisen die gesteld worden in wet- en regelgeving. Het vertalen van wet- en regelgeving naar de inrichting van bedrijfsprocessen dient op een consistente en verifieerbare manier te gebeuren. Het lectoraat Optimaliseren Kennisintensieve Bedrijfsprocessen van Zuyd Hogeschool houdt zich bezig met onderzoek naar het inrichten van deze bedrijfsprocessen, bedrijfsbeslissingen en bedrijfsregels.

Cookieinstellingen