Demonstratieles Tai Chi voor Parkinsonpatiënten

Foto: Tai Chi [GDFL] Wikimedia

Op dinsdag 31 mei kunt u van 10:00 tot 11:00 uur een demonstratieles Tai Chi voor mensen met de ziekte van Parkinson bijwonen bij Fysiovision in Geleen. Ook mantelzorgers en geïnteresseerden zijn van harte welkom.

In de nieuwe Europese Richtlijn Fysiotherapie bij Parkinson staat Tai-Chi zeer hoog aangeschreven. Uit onderzoek blijkt dat Tai-Chi oefeningen specifiek bij de ziekte van Parkinson bijdragen aan een betere balans, beter lopen en minder vallen.

Tai-Chi is te vergelijken met water dat steeds meegaand,
vloeiend en zacht is en toch de sterkste hindernissen kan overwinnen

Aan Tai Chi komt geen lichamelijke kracht te pas, maar toch wordt men er sterker door. Weerstand en aanval komen er niet in voor, maar toch wordt men er weerbaarder door. Het is een totaal andere vorm van training dan de gewone sporten, doordat het hart-long mechanisme hier niet belast wordt. Het trainen van de zacht vloeiende bewegingen zal geleidelijk aan leiden tot een groter geestelijk evenwicht. De bewegingsvorm is een voortdurende oefening in het vermogen om balans te houden.

De demonstratieles Tai-Chi wordt gegeven door Tej Mommers, Tai Chi docent sinds 1987. Hij heeft zijn opleiding en training genoten bij diverse Tai-Chi Masters in binnen- en buitenland. Tej Mommers doceert hoofdzakelijk Yang stijl, die ook zeer geschikt is voor mensen met de ziekte van Parkinson.

U kunt zich aanmelden door een mail te sturen aan [email protected] of telefonisch  via 0642514252. U vindt FysioVison op het adres Wagenaarstraat 157 in Geleen.

Cookieinstellingen